Dubium

Just another WordPress site

Ένας σαμαρήτικος νεοφιλελευθερισμός στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο


26/01/2014


Taxydromiko-Tamieutirio-5704

Είναι απόλαυση να ζεις σε μια χώρα που κάνει αγώνα δρόμου για να καταφέρει να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στα πόδια της, ότι μπορεί να πει πως οι αντοχές της είναι μεγαλύτε­ρες απ όσες λένε οι αριθμοί. Είναι όμως άδικος ο κόπος και απάτη ο πατριωτισμός που για τους πολιτικούς φαί­νεται στη πληρωμή των λογαριασμών των πολιτών κι αυτοί δε μιλούν γνωρί­ζουν ότι δεν αντέχουν άλλο αλλά το μοιρολόι δε ταιριάζει στην αξιοπρέπεια. Κοιτάζοντας τις καθη­μερινές εφημερίδες δυ­σκολεύομαι περισσότερο να πιστέψω ότι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι κυβερ­νούν στοχεύουν στην κοινή ευημερία όλων των πολιτών αυτής της χώρας εκτός αν ο πρωθυπουρ­γός μεταφράζει κάπως αλλιώς την λέξη Ελλάδα.

Από το 2013 και λίγο νωρίτερα ξεκίνησε μια θύελλα διερεύνησης και εκδίκασης σκανδάλων των οποίων τα αποτελέσματα δεν ακούγονται όσο η πρώτη τους εμφάνιση στην ελλη­νική δημοσιο­γραφική πραγματικότητα. Σκάνδαλα πολιτικών προσώπων πλέον δε μας κάνουν καμία εντύπωση αφού ένα μεγάλο μέρος των πολιτικών που κατείχαν καίριες θέσεις λίγο πολύ είχαν πάρει κάποια μίζα, είχαν κάνει κάποιο ρουσφέτι. Ο κατάλογος μπορεί και γεμίζει με πολλά ονόματα τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό είναι Παπαγεωργόπουλος, Παπαντωνίου, Τσοχατζόπουλος, Λιάπης, Ψωμιάδης και οι σύμβουλοι των, κλπ. Χρήματα τα οποία είχαν να κάνουν όχι μόνο με μί­ζες αλλά και υπεξέραιση κονδυλίων και άλλα πολλά. Το τελευταίο οικονομικά εγκληματικό θαύμα της κυ­βέρνησης δεν είναι άλλο από το Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο όπως είναι και ο νέος του τί­τλος από τον Ιανουάριο του 2013.

Το Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) η νέα εταιρία που συστάθηκε πάνω στα ερείπια της παλιάς βάση του σχεδίου της Τράπεζας της Ελλάδος και τις ευλογίες του κυρίου Στουρ­νάρα. Για να γίνει ο διαχωρισμός καλής ΤΤ και κακής, χρειάστηκε ανακεφαλαιοποίηση της τάξεως των 4,6 εκατ. Ευρώ. Πέρα από αυτό 72.000 μικρό μέτοχοι του ´´κακού´´ ΤΤ φυσικά και έχασαν τα χρήματα τους.

Μια από τις πιο υγιείς δημόσιες τράπεζες που 27/12/13 συγχωνεύθηκε με την Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε., κατόρθωσε με υπέρογκα δάνεια από την περίο­δο 2006-2011 και σήμερα μέσω των παράλογων δανείων σε επιφανείς επιχειρηματίες αλλά και με συμβάσεις που υπέγραψε να είναι και πάλι στο χείλος της κατάρρευσης. Έτσι η κυβέρνηση σώζει την Ελλάδα με αρπαχτές από δικά της παιδιά γιατί το Φιλιππίδη σίγουρα δε τον έβαλα εγώ στη θέση αυτή, ούτε ο Θεός.

Το παιχνίδι της μίζας έχει μεγάλο ενδιαφέρον στην Ελλάδα, σας παραθέτω κάποια άρθρα με επιπλέον στοιχεία για το ζήτημα αυτό.

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/agora/panw_apo_100_xronia_tt_h_istoria_h_dialysh_kai_h_eksagora_ths_istorikhs_trapezas.2587469.html

http://www.exedra.gr/se-exelixi-i-apologia-tou-ch-giagkoudi-proin-tt-afini-ipenigmous-gia-trapeza-tis-ellados/

Παναγιώτης Δημητριάδης


Facebooktwittergoogle_plusmail

Δες και αυτό


Σχόλια για το “Ένας σαμαρήτικος νεοφιλελευθερισμός στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *